X


Navodila za uporabo spletnih sistemov IBLCE (Slovenian)

IBLCE’s Online Systems (Slovenian)

Spletni sistem za upravljanje strokovnih nazivov IBLCE je varna zbirka podatkov, ki jo zagotavlja Clarus/Brightlink.

S spletnim sistemom za upravljanje strokovnih nazivov IBLCE lahko:

 • preverite identifikacijsko številko, certifikacijski status in datum veljavnosti certifikata IBCLC,
 • se prijavite na izpit IBCLC in si ogledate rezultate izpita,
 • se prijavite za recertifikacijo s točkami nadaljnjega izobraževanja CERP.

Tukaj je stran za prijavo v sistem za upravljanje strokovnih nazivov IBLCE. Prav tako lahko kliknete povezavo »Account Login« (Prijava v račun) v zgornjem desnem kotu spletne strani komisije IBCLC.

Priporočamo, da uporabljate Google Chrome na računalniku in ne na mobilni napravi.

Sistem za upravljanje strokovnih nazivov IBLCE je trenutno na voljo v angleščini, nemščini in španščini. Z veseljem vam sporočamo, da bo v prihodnje na voljo v vseh jezikih IBLCE.

Dostop do vašega računa

Račun že imate, če ste svetovalec IBCLC, ste opravljali izpit IBCLC ali ste se že prej registrirali. Ne ustvarjajte novega računa!

Tukaj je stran za prijavo v sistem za upravljanje strokovnih nazivov IBLCE.

1. Kako najdem svoje uporabniško ime?

Vaše uporabniško ime je vaš primarni e-poštni naslov, ki ste ga vnesli v naš sistem. To je e-poštni naslov, ki ste ga navedli v prijavnici na izpit IBCLC in nanj prejemate sporočila IBLCE.

Če ne veste, kateri e-poštni naslov ste uporabili, oziroma ste po zadnji prijavi svoj e-poštni naslov spremenili, se obrnite na pisarno IBLCE v svoji regiji.

2. Sem svetovalec IBCLC oziroma sem opravljal izpit IBCLC, vendar se nisem nikoli prijavil v svoj račun. Kako se prijavim?

Če do svojega računa še niste dostopali, morate najprej ponastaviti geslo, preden se poskusite prvič vpisati.

Odprite spletni sistem za upravljanje strokovnih nazivov IBLCE in kliknite »Reset Password« (ponastavitev gesla).

Nato vpišite svoj primarni e-poštni naslov in kliknite »Reset password«.

Prejeti bi morali povezavo za obnovitev računa, s katero lahko spremenite geslo. Povezavo za obnovitev računa boste morali morda kopirati in prilepiti v svoj brskalnik.

Povezava vas bo preusmerila na stran, na kateri lahko ponastavite geslo, za kar morate geslo vpisati dvakrat in nato klikniti »Change Password and Login« (sprememba gesla in prijava).

Če imate kakršna koli vprašanja ali težave pri dostopu do svojega računa, se obrnite na pisarno IBLCE v svoji regiji.

3. Nimam računa. Kako ga lahko ustvarim?

Če ste IBCLC ali ste se prijavili na izpit IBCLC, imate račun – tudi če se niste nikoli prijavili. Glejte zgoraj, če želite izvedeti več o dostopu do svojega računa.

Če še nimate računa, ga lahko ustvarite tako, da obiščete stran za prijavo tukaj, kliknete »Create New Profile« (Ustvari nov profil) in odgovorite na vprašanja, da dokončate svoj profil.

4. Kako spremenim e-poštni naslov, ki je povezan z mojim računom IBLCE?

Če želite posodobiti svoj e-poštni naslov, se prijavite v spletni sistem za upravljanje poverilnic IBLCE z e-poštnim naslovom, ki ste ga registrirali pri IBLCE.

Ko se prijavite, boste v zgornjem desnem kotu videli svoj e-poštni naslov. Kliknite to za spustni meni. Izberite »Profile« (Profil) in nato »Update Profile« (Posodobi profil). Nato lahko spremenite svoj e-poštni naslov na tisti naslov, ki je najboljši za prejemanje e-pošte IBLCE.

Prosimo, ne ustvarjajte novega računa, če ga že imate! Če morate ponastaviti svoje geslo, si lahko ogledate, kako to storite v zgornjih pogostih vprašanjih: ”Sem IBCLC ali sem opravil izpit IBCLC, vendar se nikoli nisem prijavil v svoj račun. Kako se prijavim?”

5. Kako posodobim svoj poštni naslov v spletnem sistemu za upravljanje poverilnic?

Začnite tako, da se prijavite v spletni sistem za upravljanje poverilnic IBLCE z e-pošto, ki ste jo registrirali pri IBLCE.

Ko se prijavite, boste v zgornjem desnem kotu videli svoj e-poštni naslov. Kliknite to za spustni meni. Izberite »Profile« (Profil).

Nato lahko pregledate svoje kontaktne podatke s klikom na »Update Profile« (Posodobi profil) v zgornjem levem kotu (pod vašim e-poštnim naslovom). Nato lahko naredite potrebne spremembe in kliknete »Save Changes« (Shrani spremembe).

Prosimo, ne ustvarjajte novega računa, če ga že imate! Če morate ponastaviti geslo, si lahko ogledate, kako to storite v zgornjih pogostih vprašanjih: “Sem IBCLC ali sem opravil izpit IBCLC, vendar se nisem nikoli prijavil v svoj račun. Kako se prijavim?”

Iskanje pomembnih informacij o nazivu IBCLC v vašem računu

Moji Nazivi

Ko se prijavite v račun, lahko osnovne informacije o svojem nazivu IBCLC  vidite v zavihku »My Credentials« (moji nazivi) računa. Zavihek »My Credentials« najdete v levem meniju, kot je prikazano tukaj.

Ko odprete zavihek »My Credentials«, so v njem vidne naslednje informacije:

»Credential«»Credential #«»Effective Date«»Expiration Date«»Status«»Valid«»Action«
NazivNaziv #Velja odVelja doStatusVeljavenDejanje
IBCLCTo je vaša številka IBCLC (prej L-številka).Datum, ko ste se certificirali prvič*.    Datum, ko vam bo certifikat IBCLC potekel.Če ste trenutno certificirani, tukaj piše »Certified«.Če ste trenutno certificirani, bo tukaj prikazana zelena kljukica. 

Preverjanje stanja prijave

1. Kako lahko preverim stanje svoje vloge za izpit IBCLC?

Stanje prijave lahko vidite, če se prijavite v svoj račun v spletnem sistemu za upravljanje strokovnih nazivov IBLCE.

Če vaša vloga še ni potrjena, boste na svoji domači strani videli obvestilo z dodatnimi informacijami. Počakajte na e-pošto osebja. Morda bodo potrebne dodatne informacije ali dokumentacija.

Če ob prijavi ne vidite obvestila, lahko preverite stanje svoje vloge s klikom gumba »My Exam Applications« (Moje izpitne prijave), ki je v stranski vrstici (na sliki).

Če je stanje vaše vloge »pending results« (čakanje na rezultate) ali »confirmed« (potrjeno), vam ni treba storiti ničesar; ko se boste lahko dogovorili za pregled, vam bomo poslali e-poštno sporočilo za avtorizacijo pregleda.

2. Kako lahko preverim status svoje vloge za ponovno certifikacijo prek CERP?

Status svoje prijave si lahko ogledate tako, da se prijavite v svoj račun prek Spletnega sistema za upravljanje poverilnic IBLCE.

Ko se prijavite, boste videli meni na sliki. Pojdite na »My Credentials« (Moje poverilnice), kjer lahko preverite, ali je vaša prijava popolna, tako da preverite datum poteka na vašem certifikatu.

Če je bila vaša prijava sprejeta, bo vaš rok veljavnosti potekel za pet let. Če je prijava popolna, vam trenutno ni treba storiti ničesar več.

Če se rok uporabnosti ni spremenil, počakajte na e-pošto osebja. Morda bodo potrebne dodatne informacije ali dokumentacija.

3. Kako si lahko ogledam svojo ponovno vzpostavitev glede na status prijave CERP?

Status svoje prijave si lahko ogledate tako, da se prijavite v svoj račun prek spletnega sistema za upravljanje poverilnic IBLCE.
Če vaša prijava ni bila potrjena, boste na domači strani videli obvestilo z dodatnimi informacijami. Počakajte na e-pošto osebja. Morda bodo potrebne dodatne informacije ali dokumentacija.

Če je v vašem računu sporočilo »Vaša vloga za ponovno vzpostavitev je bila predhodno odobrena«, vam trenutno ni treba storiti ničesar več. Za kandidate, ki so leta 2023 zaprosili za ponovno vzpostavitev s strani CERP, bo vaša poverilnica IBCLC začela veljati 1. januarja 2024.

4. Kako lahko vidim/natisnem potrdilo o plačilu?

Do potrdila lahko dostopate, če se prijavite v svoj račun v spletnem sistemu za upravljanje strokovnih nazivov IBLCE.

Po prijavi odprite zavihek »My Purchases« (moji nakupi). Poiščite plačilo, za katero si želite ogledati potrdilo, in ob plačilu kliknite »View« (poglej). V tem zaslonu lahko tudi natisnete izvod potrdila.

Ogled rezultatov izpita IBCLC

1. Kako si lahko ogledam rezultate izpita IBCLC?

Ko se prijavite v račun, odprite zavihek »Exam Results« (rezultati izpita).

Na strani »Exam Results« boste našli svoje rezultate. Tu bo pisalo:

 • »Result: Pass« (rezultat: uspešno opravljeno)
 • ali »Result: Fail« (rezultat: neuspešno).

Če ste izpit uspešno opravili, lahko informacije o svojem nazivu IBCLC vidite na strani »My Credentials« (moji nazivi). Več o tem preberite tukaj.

2. Kako si lahko ogledam poročilo o številu doseženih točk?

Ko se prijavite v račun, odprite zavihek »Score Reports« (poročila o številu doseženih točk).

Na strani »Score Reports« (Poročila o rezultatih) lahko kliknete ustrezno administracijo izpita, da si ogledate celotno poročilo o rezultatih.

Pri pregledu vašega poročila o številu doseženih točk v angleščini si lahko pomagate s praznim vzorcem poročila o številu doseženih točk v vašem jeziku, ki ga najdete tukaj:

Če ste izpit uspešno opravili, lahko informacije o vašem nazivu IBCLC vidite na strani »My Credentials« (moji nazivi). Preberite več tukaj.

Zaključek samoocenjevanja nadaljnjega izobraževanja IBCLC (samoocenjevanja NI)

Spletno samoocenjevanje NI je trenutno na voljo svetovalcem IBCLC, ki se morajo v letu 2023 recertificirati, in sicer v nadzorni plošči za samoocenjevanje NI. IBCLC, ki jih je treba ponovno certificirati v letih 2024–2026, bodo imeli dostop do konca marca 2023. Če ste IBCLC, vam bomo ustvarili račun, ko boste izpolnjevali pogoje za opravljanje samoocenjevanja NI. Več informacij o recertifikaciji najdete tukaj.

Če menite, da že imate račun, a do njega ne znate dostopati, pišite na naslov iblce@iblce.org.

1. Ali prejmem potrditev za samoocenevanje NI?

Po prijavi na samoocenjevanje NI boste prejeli elektronsko sporočilo v potrditev, da izpolnjujete pogoje za samoocenjevanje NI. Za opravljanje samoocenevanja NI tega elektronskega sporočila ne potrebujete. Po prijavi ga lahko opravite kadar koli.

2. Kako se prijavim v nadzorno ploščo za samoocenjevanje NI?

Prejeli boste elektronsko sporočilo s podatki za prijavo v nadzorno ploščo za samoocenjevanje NI. V tem elektronskem sporočilu bo povezava za ponastavitev gesla za dostop do računa.

Po nastavitvi računa se lahko prijavite tukaj.

Elektronsko sporočilo boste prejeli na e-poštni naslov, ki je v bazi IBLCE. Če ne veste, kateri e-poštni naslov ste uporabili, oziroma ste ga po zadnji prijavi spremenili, se obrnite na pisarno IBLCE v svoji regiji.

3. Kako ponastavim geslo za nadzorno ploščo za samoocenjevanje NI?

Odprite nadzorno ploščo za samoocenjevanje NI in kliknite »Forgot your password?« (»Ste pozabili geslo?«). Nato vnesite e-poštni naslov, ki ga imate v bazi IBLCE, in kliknite »Reset« (»Ponastavi«). V kratkem bi morali prejeti elektronsko sporočilo s povezavo za spremembo gesla.

4. Kako dostopam do samoocenjevanja NI?

Prijavite se v nadzorno ploščo za samoocenjevanje NI tukaj. (Za več informacij o prijavi glejte zgoraj.)

Ko ste prijavljeni, lahko po želji spremenite jezik spletne strani zgoraj desno.

Kliknite »Assessment«, da poiščete samoocenjevanje CE. Če potrebujete dostop do samoocenjevanja CE v drugem jeziku, se obrnite na regijo IBLCE, ki vam služi.

Ne nadaljujte s preostalimi koraki, če samoocenjevanja NI niste pripravljeni zaključiti v dveh urah. Kadar koli se lahko znova prijavite in nadaljujete.

Ko ste pripravljeni, kliknite »Launch«.

Zagnali ste samoocenjevanje NI! Zdaj imate na voljo dve uri, da opravite samoocenjevanje NI. Preberite navodila in kliknite »Next« (»Naprej«), da zaključite samoocenjevanje.

5. Kakšne so sistemske zahteve za opravljanje samoocenjevanja NI?

Minimalne sistemske zahteve za ExamStudio Web Delivery

Podprti spletni brskalniki

 • *Google Chrome različica 100 ali novejša na sistemu Windows 8.1 ali novejšem, Mac OS X 10.9 ali novejšem (Mavericks), Chrome OS, Apple iOS
 • Microsoft Edge na sistemu Windows 10
 • Mozilla Firefox različica 100 ali novejša na sistemu Windows 8.1 ali Mac OS X 10.9 ali novejšem
 • Safari na sistemu Mac OS X 10.10 ali novejšem (Yosemite)

*Priporočen

Strojna oprema

Windows

 • x86 ali x64 (Internet Explorer podpira samo 64-bitni način) 1,6-GHz (gigaherc) ali močnejši procesor; 512 MB RAM

Mac

 • Intel Core Duo 1,83-GHz (gigaherc) ali močnejši procesor; 512 MB RAM

iPad Air, tablični računalniki Android (npr., Samsung Galaxy Tab S4) in Chromebooks

Dodatne nastavitve

 • Ločljivost zaslona: najmanj 1280 × 720
6. Kako dostopam do personaliziranega načrta poklicnega razvoja?

Prijavite se v nadzorno ploščo za samoocenjevanje NI tukaj. (Za več informacij o prijavi glejte zgoraj.)

V glavnem meniju kliknite »Past Exams« (»Pretekli izpiti«).

Tu bi morali videti samoocenjevanje NI in datum, kdaj ste ga opravili. Kliknite »Score Report« (»Poročilo o številu doseženih točk«), da si ogledate personalizirani načrt poklicnega razvoja.

Če želite personalizirani načrt poklicnega razvoja shraniti za lastno evidenco, ga lahko natisnete ali shranite kot PDF.

7. Na koga naj se obrnem, če potrebujem pomoč?

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na pristojno pisarno IBLCE.