X


Hogyan kell használni az IBLCE online rendszereit (Hungarian)

IBLCE’s Online Systems (Hungarian)

Az IBLCE online képesítéskezelő rendszere a Clarus/Brightlink által biztosított, biztonságos, webalapú, adatbázis.

Az IBLCE online képesítéskezelő rendszere a következőkre használható:

 • Azonosítószámának, minősítése státuszának és az IBCLC minősítés lejárati dátumának megkeresésére
 • Az IBCLC vizsgára való jelentkezésre, és vizsgaeredményeinek megtekintésére
 • CERP pontokkal (Continuing Education Recognition Points — továbbképzési pontok) való újraminősítésre jelentkezés céljára

Az IBLCE képesítéskezelő rendszerének bejelentkezési oldala itt található. Az IBCLC Bizottság webhelyének jobb felső sarkában található „Account Login” (Fiókbejelentkezés) linkre is kattinthat.

A legjobb felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy a Google Chrome-ot mobileszköz helyett számítógépen használja.

Az IBLCE képesítéskezelő rendszere jelenleg angol, német és spanyol nyelven érhető el. A jövőben minden IBLCE nyelven elérhetővé szeretnénk tenni.

Hozzáférés a fiókhoz

Ha Ön IBCLC, letette az IBCLC vizsgát, vagy korábban regisztrált, akkor már rendelkezik fiókkal. Kérjük, ne hozzon létre új fiókot.

Az IBLCE képesítéskezelő rendszerének bejelentkezési oldala itt található.

1. Mi a felhasználónevem?

Az Ön felhasználóneve az elsődleges e-mail címe, amelyet a rendszerünkben regisztrált. Ez az e-mail-cím, amelyet akkor adott meg, amikor az IBCLC vizsgára jelentkezett, és amelyre az IBLCE tájékoztatóit megkapja.

Ha nem biztos benne, hogy milyen e-mail-címet használt, vagy ha tudja, hogy az e-mail-címe megváltozott az utolsó bejelentkezés óta, kérjük, forduljon az az IBLCE regionális irodájához.

2. IBCLC vagyok, vagy részt vettem az IBCLC vizsgán, de még soha nem jelentkeztem be a fiókomba. Hogyan tudok bejelentkezni?

Ha még soha nem lépett be a fiókjába, akkor az első bejelentkezéskor meg kell változtatnia jelszavát.

Lépjen be az IBLCE online képesítéskezelő rendszerébe, és kattintson a „Reset Password“(Jelszó megváltoztatása) lehetőségre.

Ezután adja meg elsődleges e-mail-címét, és kattintson a „Reset Password“(Jelszó megváltoztatása) gombra.

A jelszó módosításához egy fiók-helyreállítási hivatkozást fog kapni. Előfordulhat, hogy ezt a hivatkozást át kell másolnia a fiók-helyreállítási e-mailből, és be kell illesztenie a böngészőbe.

A hivatkozásra kattintva egy olyan oldalra jut, ahol meg lehet változtatni a jelszót, ehhez írja be kétszer, majd kattintson a „Change Password and Login” (Jelszó módosítása és bejelentkezés) lehetőségre.

Ha bármilyen problémája van a fiókja elérésével kapcsolatban, forduljon a lakóhelyéhez tartozó IBLCE irodához.

3. Nincs számlám. Hogyan hozhatok létre egyet?

Ha Ön IBCLC-s vagy regisztrált IBCLC-vizsgálatra, akkor is rendelkezik fiókkal – még akkor is, ha még soha nem jelentkezett be. Kérjük, tekintse meg fent, hogy többet megtudjon arról, hogyan férhet hozzá fiókjához.

Ha nem rendelkezik fiókkal, létrehozhat egyet a bejelentkezési oldalon itt, kattintson az „Create New Profile” (Új profil létrehozása) lehetőségre, és válaszoljon a kérdésekre a profil kitöltéséhez.

4. Hogyan változtathatom meg az IBLCE-fiókomhoz kapcsolódó e-mail címet?

E-mail címének frissítéséhez kérjük, jelentkezzen be az IBLCE online hitelesítő adatkezelő rendszerébe azzal az e-mail-címmel, amelyet az IBLCE-nél regisztrált.

Miután bejelentkezett, a jobb felső sarokban látni fogja e-mail címét. Kattintson erre a legördülő menüért. Válassza a „Profile” (Profile), majd a „Update Profile” (Profil frissítése) lehetőséget. Ezután módosíthatja e-mail címét arra a címre, amelyik a legjobban alkalmas az IBLCE e-mailek fogadására.

Kérjük, ne hozzon létre új fiókot, ha már rendelkezik vele! Ha vissza kell állítania jelszavát, a fenti GYIK-ben megtudhatja, hogyan teheti meg: ” IBCLC-s vagyok, vagy elvégeztem az IBCLC-vizsgát, de még soha nem jelentkeztem be a fiókomba. Hogyan tudok bejelentkezni?”

5. Hogyan frissíthetem a levelezési címemet az online hitelesítő adatkezelő rendszerben?

Kezdje azzal, hogy az IBLCE-nél regisztrált e-mail címével jelentkezzen be az IBLCE online hitelesítő adatkezelő rendszerébe.

Miután bejelentkezett, a jobb felső sarokban látni fogja e-mail címét. Kattintson erre a legördülő menüért. Válassza a „Profile” (Profil) lehetőséget.

Ezután megtekintheti kapcsolatfelvételi adatait a bal felső sarokban található „Update Profile” (Profil frissítése) lehetőségre kattintva (e-mail címe alatt). Ezután szükség szerint módosíthatja, és kattintson a „Save Changes” (Változtatások mentése) gombra.

Kérjük, ne hozzon létre új fiókot, ha már rendelkezik vele! Ha vissza kell állítania jelszavát, a fenti GYIK-ben megtudhatja, hogyan teheti meg: „IBCLC-s vagyok, vagy elvégeztem az IBCLC-vizsgát, de még soha nem jelentkeztem be a fiókomba. Hogyan tudok bejelentkezni?”

Az IBCLC minősítésével kapcsolatos fontos információk keresése a fiókjában

Minősítéseim

Miután bejelentkezett a fiókjába, megtalálja az IBCLC minősítésével kapcsolatos alapvető információkat a fiókja „My Credentials” (Minősítéseim) lapján. A „My Credentials” (Minősítéseim) lap a bal oldali menüben található, amint az ábrán is látható.

A My Credentials” (Minősítéseim) lapra lépve a következő információkat találja meg:

“Credential”“Credential #”“Effective Date”“Expiration Date”“Status”“Valid”“Action”
MinősítésMinősítés számaÉrvényesség kezdeteLejárat dátumaStátuszÉrvényességIntézkedés
IBCLCEz az Ön IBCLC-száma (korábbi nevén L-szám)A minősítés első alkalommal történő megszerzésének dátuma*    Az IBCLC minősítésének lejárataHa Ön jelenleg rendelkezik minősítéssel, az szerepel itt, hogy „Certified” (Minősítve)Ha Ön jelenleg rendelkezik minősítéssel, itt zöld pipa látható 

Az alkalmazás állapotának ellenőrzése

1. Hogyan ellenőrizhetem vizsgára vonatkozó jelentkezésem státuszát?

A jelentkezése státuszát úgy ellenőrizheti, hogy bejelentkezik a fiókjába az IBLCE online képesítéskezelő rendszerén keresztül.  

Ha a jelentkezését nem igazoltuk vissza, a kezdőlapon további információkat tartalmazó értesítés jelenik meg. Kérjük, várja meg az e-mailt a személyzettől. További információra vagy dokumentumokra lehet szükség. 

Ha a bejelentkezéskor nem jelenik meg értesítés, az oldalsáv „My Exam Applications” (Vizsgajelentkezéseim) gombjára (itt jelenítheti meg) kattintva ellenőrizheti a jelentkezés státuszát.

Ha a jelentkezés státusza „pending results” (függőben lévő eredmények) vagy „confirmed” (megerősítve), akkor jelenleg nincs további teendő; küldünk Önnek egy vizsgálati felhatalmazást e-mailt, amikor meg tudja ütemezni a vizsgálati időpontot.

2. Hogyan ellenőrizhetem az újratanúsítási kérelmem állapotát a CERP-ken keresztül?

Jelentkezése állapotát megtekintheti, ha bejelentkezik fiókjába az IBLCE online hitelesítő adatkezelő rendszerén.

Miután bejelentkezett, látni fogja az itt látható menüt. Kérjük, lépjen a „My Credentials” (Saját hitelesítő adataim) oldalra, ahol a tanúsítványon szereplő lejárati dátum ellenőrzésével ellenőrizheti, hogy jelentkezése hiánytalan-e.

Ha a jelentkezését elfogadták, a lejárati dátuma öt évre csúszik. Ha a jelentkezés befejeződött, jelenleg nincs más teendője.

Ha a lejárati dátum nem változott, kérjük, várjon egy e-mailt a személyzettől. További információkra vagy dokumentumokra lehet szükség.

3. Hogyan tekinthetem meg a visszaállításomat a CERPs alkalmazás állapota alapján?

Jelentkezése állapotát megtekintheti, ha bejelentkezik fiókjába az IBLCE online hitelesítő adatkezelő rendszerén keresztül.
Ha jelentkezését nem erősítették meg, a kezdőlapján további információkat tartalmazó értesítés jelenik meg. Kérjük, várja meg az e-mailt a személyzettől. További információkra vagy dokumentumokra lehet szükség.

Ha a fiókjában az „A visszaállítási kérelmet előzetesen jóváhagytuk” üzenet jelenik meg, akkor jelenleg nincs más teendője. Azon jelöltek esetében, akik 2023-ban kérték a CERP-k általi visszaállítást, az IBCLC-jogosultságuk 2024. január 1-jén lép hatályba.

4. Hogyan tekinthetem meg/nyomtathatom ki a fizetés visszaigazolását?

Az igazoláshoz úgy férhet hozzá, hogy bejelentkezik a fiókjába az IBLCE online képesítéskezelő rendszerén keresztül.

A bejelentkezést követően lépjen a „My Purchases” (Saját vásárlások) oldalra. Keresse meg azt a befizetést, amelynek visszaigazolását látni szeretné, majd kattintson a fizetés mellett található „View” (Megtekintés) gombra. Erről a képernyőről is nyomtathat másolatot.

Az IBCLC vizsga eredményeinek megtekintése

1. Hogyan nézhetem meg az IBCLC vizsgán elért eredményeimet?

Miután bejelentkezett a fiókjába, lépjen az „Exam Results” (Vizsgaeredmények) menüpontra.

Az „Exam Results” (Vizsgaeredmények) oldalon megtalálja az eredményeit. A következőket fogja tartalmazni:

 • „Result: Pass” (Eredmény: Megfelelt)
 • vagy „Result: Fail” (Eredmény: Nem felelt meg).

Ha megfelelt, akkor az IBCLC minősítésének adatai a „My Credentials” (Minősítéseim) oldalon is láthatók. Tudjon meg többet itt.

2. Hogyan tekinthetem meg a pontszám kimutatásomat?

Miután bejelentkezett a fiókjába, lépjen a „Score Reports” (Pontszám kimutatások) menüpontra.

A „Score Reports” (Pontszám kimutatások) oldalon a megfelelő vizsgaadminisztrációra kattintva megtekintheti a teljes pontszámjelentést.

A pontszám kimutatás angol nyelvű megtekintéséhez segítségképpen megadunk egy üres pontszám kimutatás mintát az Ön nyelvén itt:

Ha megfelelt, akkor az IBCLC minősítésének adatai a „My Credentials” (Minősítéseim) oldalon is láthatók. Tudjon meg többet itt.

Az IBCLC továbbképzési önértékelésének elvégzése

A továbbképzési önértékelés jelenleg online érhető el a Továbbképzési önértékelés vezérlőpultján keresztül azon IBCLC-k számára, akiknek 2023-ben kell újraminősítést szerezniük. A 2024-2026-ban újratanúsítandó IBCLC-k 2023 márciusának végéig hozzáférhetnek. Ha Ön IBCLC, egy fiókot hozunk létre az Ön számára, amikor jogosulttá válik a továbbképzési önértékelésre. Tudjon meg többet az újraminősítésről itt.

Ha úgy gondolja, hogy rendelkeznie kell egy fiókkal, és nem tudja, hogyan férhet hozzá, küldjön e-mailt az iblce@iblce.org címre.

1. Jogosult vagyok az önértékelés elvégzésére?

Egy e-mailt fog kapni, amelyben megerősítjük, hogy jogosult az önértékelés elvégzésére, ha az önértékeléshez regisztrál. Az önértékelés elvégzéséhez nincs szükség erre az e-mailre. A regisztrációt követően bármikor elvégezheti.

2. Hogyan tudok bejelentkezni a Továbbképzési önértékelés vezérlőpultjára?

A Továbbképzési önértékelés vezérlőpultjára való bejelentkezéshez szükséges azonosítóit e-mailben kapja meg. Az e-mail tartalmazni fog egy hivatkozást a fiók eléréséhez szükséges jelszó módosításához.

A fiók létrehozását követően itt jelentkezhet be.

Ezt az e-mailt az IBLCE-nél regisztrált címére fogjuk elküldeni. Ha nem tudja, hogy milyen e-mail-címet használt, vagy ha az e-mail-címe megváltozott, kérjük, forduljon az IBLCE regionális irodájához.

3. Hogyan módosíthatom a Továbbképzési önértékelés vezérlőpultjához tartozó jelszavamat?

Látogasson el a Továbbképzési önértékelés vezérlőpultjára, és kattintson a „Forgot your password?” (Elfelejtette jelszavát?) lehetőségre. Ezután adja meg az IBLCE-nél regisztrált e-mail címét, majd kattintson a „Reset” (Jelszó megváltoztatása) gombra. Hamarosan e-mailt kell kapnia a jelszó módosítására szolgáló hivatkozással.

4. Hogyan érhetem el a Továbbképzési önértékelést?

Jelentkezzen be a Továbbképzési önértékelés vezérlőpultjára itt. (A bejelentkezéssel kapcsolatos további információkat lásd fent.)

Miután bejelentkezett, a jobb felső sarokban módosíthatja a webhely nyelvét, ha kívánja.

Kattintson az „Assessment” (Értékelés) gombra a CE önértékelés megtalálásához. Ha más nyelven kell hozzáférnie a CE önértékeléshez, vegye fel a kapcsolatot az Önt kiszolgáló IBLCE régióval.

Kérjük, ne haladjon tovább a többi lépéssel, amíg nem áll készen a kétórás önértékelés elvégzésére. Bármikor bejelentkezhet és folytathatja a műveletet.

Kattintson az „Launch” (Indítás) gombra, ha készen áll.

Ön elindította a továbbképzési önértékelést! Az önértékelés elvégzésére két óra áll rendelkezésére. Olvassa el az utasításokat, majd az önértékelés elvégzéséhez kattintson a „Next” (Tovább) gombra.

5. Milyen rendszerkövetelmények vonatkoznak a továbbképzési önértékelésre?

ExamStudio Web Delivery System minimális követelmények

Támogatott webböngészők

 • *Google Chrome 100 vagy újabb verzió Windows 8.1 vagy újabb rendszeren, Mac OS X 10.9 vagy újabb (Mavericks), Chrome OS, Apple iOS
 • Microsoft Edge Windows 10 rendszeren
 • Mozilla Firefox 100 vagy újabb verzió Windows 8.1 vagy újabb, illetve Mac OS X 10.9 vagy újabb rendszeren
 • Safari Mac OS X 10.10 vagy újabb (Yosemite) rendszeren

* Javasolt

Hardver

Windows

 • x86 vagy x64 (64 bites mód támogatása csak Internet Explorer esetén) 1.6 GHz-es (gigahertz) vagy magasabb processzor; 512MB RAM

Mac

 • Intel Core Duo 1.83 GHz (gigahertz) vagy gyorsabb processzor; 512MB RAM

iPad Air, Android táblagépek (pl. Samsung Galaxy Tab S4) és Chromebookok

További beállítások

 • Képernyőfelbontás: minimum 1280 x 720
6. Hogyan férhetek hozzá a személyre szabott szakmai fejlesztési tervemhez?

A Továbbképzési önértékelés vezérlőpultjára itt jelentkezhet be. (A bejelentkezéssel kapcsolatos további információkat lásd fent.)

Kattintson a főmenüben a „Past Exams” (Korábbi vizsgák) lehetőségre.

Itt látnia kell az Ön által elkészített továbbképzési önértékelést, valamint elvégzése dátumát. A személyre szabott szakmai fejlesztési terve megtekintéséhez kattintson a „Score report” (Pontszám kimutatás) lehetőségre.

A személyes szakmai fejlesztési tervének megőrzéséhez kinyomtathatja papíralapon vagy PDF-ben.

7. Kihez fordulhatok, ha segítségre van szükségem?

Ha bármilyen kérdése van, forduljon a lakóhelyéhez tartozó IBLCE irodához.