X


Het gebruik van de online systemen van de IBLCE (Dutch)

IBLCE’s Online Systems (Dutch)

Het online accreditatie managementsysteem van de IBLCE is een beveiligd gegevensbestand op het internet, waarvan Clarus/Brightlink de provider is.

Het IBLCE online accreditatie managementsysteem kan worden gebruikt om:

 • uw identificatienummer, certificeringsstatus en vervaldatum van uw IBCLC-certificering te zoeken
 • u aan te melden voor deelname aan het IBCLC-examen en uw examenresultaten te bekijken
 • u aan te melden voor hercertificering door middel van CERP-studiepunten

De inlogpagina van het accreditatie managementsysteem van de IBLCE kunt u hier vinden. U kunt ook klikken op de link ‘Account Login’ rechtsboven op de website van de IBCLC Commission.

Voor de beste ervaring raden we aan Google Chrome op een computer te gebruiken, en niet op een mobiel apparaat.

Het accreditatie managementsysteem van de IBLCE is momenteel beschikbaar in het Engels, Duits en Spaans. We willen het in de toekomst in alle IBLCE-talen beschikbaar stellen.

Toegang tot uw account

Als u een IBCLC bent, het IBCLC-examen hebt afgelegd of u eerder hebt geregistreerd, dan heeft u al een account. Maak geen nieuw account aan.

De inlogpagina van het IBLCE accreditatie managementsysteem van de IBLCE kunt u hier vinden.

1. Hoe vind ik mijn gebruikersnaam?

Uw gebruikersnaam is uw primaire e-mailadres dat u in ons systeem heeft geregistreerd. Dit is het e-mailadres dat u heeft opgegeven toen u zich aanmeldde voor het IBCLC-examen en waarop u de IBLCE-berichten ontvangt.

Als u niet zeker weet welk e-mailadres u hebt gebruikt, of als u weet dat uw e-mailadres is gewijzigd sinds uw laatste aanmelding, neem dan contact op met de IBLCE-vestiging in uw regio.

2. Ik ben een IBCLC of heb het IBCLC-examen afgelegd, maar ik heb nooit ingelogd op mijn account. Hoe log ik in?

Als u uw account nog nooit eerder hebt bezocht, moet u, wanneer u voor de eerste keer probeert in te loggen, uw wachtwoord opnieuw instellen.

Ga naar het online accreditatie managementsysteem van de IBLCE en klik op “Reset Password” (Wachtwoord opnieuw instellen).

Voer vervolgens uw primaire e-mailadres in en klik op “Reset Password” (Wachtwoord opnieuw instellen).

U zult nu een accountherstellink ontvangen om uw wachtwoord te wijzigen. Mogelijk moet u de link voor accountherstel in de e-mail kopiëren en in uw browser plakken.

De link brengt u naar een pagina waar u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen door het tweemaal in te voeren en vervolgens op “Change Password and Login” (Wachtwoord wijzigen en inloggen) te klikken.

Als u problemen hebt om toegang te krijgen tot uw account, neem dan contact op met de IBLCE-vestiging in uw regio.

3. Ik heb geen account. Hoe kan ik er een maken?

Als u een IBCLC bent of zich heeft geregistreerd voor een IBCLC-examen, heeft u een account – zelfs als u nog nooit heeft ingelogd. Zie hierboven voor meer informatie over hoe u toegang krijgt tot uw account.

Als u geen account heeft, kunt u er een aanmaken door hier naar de inlogpagina te gaan, op “Create New Profile” (Nieuw profiel aanmaken) te klikken en de vragen te beantwoorden om uw profiel te voltooien.

4. Hoe wijzig ik het e-mailadres dat aan mijn IBLCE-account is gekoppeld?

Om uw e-mailadres bij te werken, logt u in op het online credential management systeem van de IBLCE met het e-mailadres waarmee u zich bij de IBLCE heeft geregistreerd.

Nadat u bent ingelogd, ziet u rechtsboven uw e-mailadres. Klik hierop voor een vervolgkeuzemenu. Selecteer “Profile” (Profiel) en vervolgens “Update Profile” (Profiel bijwerken). Vervolgens kunt u uw e-mailadres wijzigen in het adres dat het beste is om IBLCE-e-mail te ontvangen.

Maak alstublieft geen nieuw account aan als u er al een heeft! Als u uw wachtwoord opnieuw moet instellen, kunt u zien hoe u dat doet in de veelgestelde vragen hierboven: ‘Ik ben een IBCLC of heb het IBCLC-examen afgelegd, maar ik heb nog nooit ingelogd op mijn account. Hoe log ik in?”

5. Hoe werk ik mijn postadres bij in het online referentiebeheersysteem?

Begin door in te loggen op het online credential management systeem van IBLCE met het e-mailadres waarmee u zich bij IBLCE heeft geregistreerd.
Nadat u bent ingelogd, ziet u rechtsboven uw e-mailadres. Klik hierop voor een vervolgkeuzemenu. Kies een ‘Profile’ (profiel).

Vervolgens kunt u uw contactgegevens bekijken door linksboven (onder uw e-mailadres) op ‘Update Profile’ (Profiel bijwerken) te klikken. Vervolgens kunt u indien nodig wijzigingen aanbrengen en op ‘Save Changes’ (Wijzigingen opslaan) klikken.

Maak alstublieft geen nieuw account aan als u er al een heeft! Als u uw wachtwoord opnieuw moet instellen, kunt u zien hoe u dat doet in de FAQ hierboven: ‘Ik ben een IBCLC of heb het IBCLC-examen gedaan, maar ik heb nog nooit ingelogd op mijn account. Hoe log ik in?’

Naar belangrijke informatie zoeken over uw accreditatie als IBCLC

Mijn accreditatie

Nadat u bent ingelogd in uw account, vindt u de basisinformatie over uw accreditatie als IBCLC op het tabblad “My Credentials” (Mijn accreditatie) van uw account. “My Credentials” (Mijn accreditatie) bevindt zich in het menu aan de linkerkant, zoals hier afgebeeld.

Zodra u het “My Credentials” (Mijn accreditatie) tabblad hebt geopend, vindt u de volgende informatie:

“Credential”“Credential #”“Effective Date”“Expiration Date”“Status”“Valid”“Action”
AccreditatieAccreditatie­nummerIngangsdatumVervaldatumStatusGeldigActie
IBCLCDit is uw IBCLC-nummer (voorheen
L-nummer)
De datum waarop u voor het eerst gecertificeerd werd*    Wanneer uw IBCLC-accreditatie zal vervallenAls u momenteel gecertificeerd bent, staat hier “Certified” (Gecert­ificeerd)Als u momenteel gecertificeerd bent, staat hier een groen vinkje 

Uw aanvraagstatus controleren

1. Hoe kan ik de status van mijn aanvraag voor het examen controleren?

U kunt de status van uw aanvraag bekijken door in te loggen bij het online accreditatie managementsysteem van de IBLCE

Als uw aanvraag nog niet bevestigd is, ziet u een melding met aanvullende informatie op uw startpagina. Wacht alstublieft op een e-mail van het personeel. Aanvullende informatie of documentatie kan vereist zijn. 

Als u na het aanmelden geen melding ziet, dan kunt u de status van uw aanvraag controleren door te klikken op “My Exam Applications” (Mijn examenaanvragen) in de zijbalk (hier afgebeeld).

Als de status van uw aanvraag “pending results” (in afwachting van resultaten]) of “confirmed” (bevestigd) is, hoeft u verder vooralsnog niets te doen; wij sturen u een e-mail met examenautorisatie wanneer u uw examenafspraak kunt plannen.

2. Hoe kan ik de status van mijn hercertificeringsaanvraag controleren via CERP’s?

U kunt de status van uw aanvraag bekijken door in te loggen bij het online accreditatie managementsysteem van de IBLCE

Nadat u bent ingelogd, ziet u het hier afgebeelde menu. Ga naar ‘My Credentials’ (Mijn inloggegevens), waar u kunt verifiëren of uw aanvraag compleet is door de vervaldatum op uw certificering te controleren.

Als uw aanvraag is geaccepteerd, is uw vervaldatum vijf jaar verschoven. Als de aanvraag compleet is, hoeft u op dit moment niets meer te doen.

Als de vervaldatum niet is gewijzigd, wacht dan op een e-mail van het personeel. Er kan aanvullende informatie of documentatie vereist zijn.

3. Hoe kan ik mijn herplaatsing bekijken op basis van de CERP-aanvraagstatus?

U kunt de status van uw aanvraag bekijken door in te loggen op uw account via het IBLCE online referentiebeheersysteem.
Als uw aanvraag niet is bevestigd, ziet u een melding met aanvullende informatie op uw startpagina. Wacht op een e-mail van het personeel. Er kan aanvullende informatie of documentatie vereist zijn.

Als het bericht in uw account is “Uw herplaatsingsaanvraag is vooraf goedgekeurd”, hoeft u op dit moment verder niets te doen. Voor kandidaten die zich in 2023 hebben aangemeld voor herplaatsing via CERP’s, wordt uw IBCLC-referentie van kracht op 1 januari 2024.

4. Hoe kan ik een kwitantie van mijn betaling bekijken/afdrukken?

U hebt toegang tot uw kwitantie door in te loggen bij het online accreditatie managementsysteem van de IBLCE.

Als u zich hebt aangemeld, ga dan naar “My Purchases” (Mijn aankopen). Zoek de betaling waarvoor u de kwitantie wilt zien en klik of “View” (Bekijken) naast die betaling. U kunt vanaf dat scherm ook een kopie afdrukken. 

De resultaten van uw IBCLC-examen bekijken

1. Hoe kan ik de resultaten van mijn IBCLC-examen zien?

Nadat u bent ingelogd in uw account, gaat u naar “Exam Results” (Examenresultaten).

Op de pagina “Exam Results” (Examenresultaten) vindt u uw resultaten. Er is te lezen:

 • “Result: Pass” (Resultaat: Geslaagd)
 • of “Result: Fail” (Resultaat: Niet geslaagd)

Als u geslaagd bent, kunt u de informatie over uw IBCLC-accreditatie ook bekijken op de pagina “My Credentials” (Mijn accreditatie). Lees hier meer.

2. Hoe kan ik mijn scorerapport bekijken?

Nadat u bent ingelogd in uw account, gaat u naar “Score Reports” (Scorerapporten).

Op de pagina “Score Reports” kunt u op de betreffende examenadministratie klikken om uw volledige scorerapport te bekijken.

Om u te helpen bij het bekijken van uw scorerapport in het Engels, kunt u hier een blanco voorbeeld van een scorerapport in uw taal vinden:

Als u geslaagd bent, kunt u ook de informatie over uw IBCLC-accreditatie bekijken op de pagina “My Credentials” (Mijn accreditatie). Lees hier meer.

Het uitvoeren van de zelfevaluatie voor permanente educatie voor IBCLC’s (PE-zelfevaluatie)

De PE-zelfevaluatie is momenteel online beschikbaar voor IBCLC’s die zich in 2023 moeten hercertificeren via het dashboard van de PE-zelfevaluatie. IBCLC’s die in 2024 – 2026 opnieuw moeten worden gecertificeerd, hebben eind maart 2023 toegang. Als u een IBCLC bent, wordt voor u een account aangemaakt zodra u in aanmerking komt voor de PE-zelfevaluatie. Lees hier meer over hercertificering.

Als u meent dat u een account zou moeten hebben, maar niet weet hoe de toegang daartoe geregeld is, neem dan contact op met iblce@iblce.org.

1. Ontvang ik toestemming voor de PE-zelfevaluatie?

U ontvangt, wanneer u zich aanmeldt voor de PE-zelfevaluatie, een e-mail waarin wordt bevestigd dat u in aanmerking komt voor de PE-zelfevaluatie. Deze e-mail heeft u niet nodig om de PE-zelfevaluatie uit te voeren. Na registratie kunt u de evaluatie op elk gewenst moment maken.

2. Hoe meld ik mij aan op het dashboard van de PE-zelfevaluatie?

U ontvangt een e-mail met inloggegevens voor het dashboard van de PE-zelfevaluatie. Deze e-mail bevat een link om uw eigen wachtwoord in te stellen voor toegang tot uw account.

Nadat u uw account heeft ingesteld, kunt u hier inloggen.

Deze e-mail wordt verzonden naar het e-mailadres dat u bij de IBLCE hebt geregistreerd. Als u niet zeker weet welk e-mailadres u hebt gebruikt, of als uw e-mailadres is gewijzigd, neem dan contact op met de IBLCE-vestiging in uw regio.

3. Hoe wijzig ik mijn wachtwoord voor het dashboard van de PE-zelfevaluatie?

Ga naar het dashboard van de PE-zelfevaluatie en klik op “Forgot your password?” (Wachtwoord vergeten). Voer vervolgens het e-mailadres in dat u bij de IBLCE hebt geregistreerd en klik op “Reset” (Opnieuw instellen). U ontvangt binnen korte tijd een e-mail met een link om uw wachtwoord opnieuw te stellen.

4. Hoe krijg ik toegang tot de PE-zelfevaluatie?

Log hier in op het dashboard van de PE-zelfevaluatie. (Zie hierboven voor meer informatie over inloggen.)

Als je bent ingelogd, kun je rechtsboven de taal van de website desgewenst wijzigen.

Klik op “Assessment” om de CE Self-Assessment te vinden. Als u toegang wilt tot de CE-zelfbeoordeling in een andere taal, neem dan contact op met de IBLCE-regio die u bedient.

Ga niet verder met de resterende stappen totdat u klaar bent om de PE-zelfevaluatie van twee uur te maken. U kunt op elk moment opnieuw inloggen en doorgaan.

Klik op “Launch” wanneer u klaar bent.

U heeft de PE-Zelfevaluatie gestart! U heeft nu twee uur de tijd om de PE-zelfevaluatie te voltooien. Lees de instructies en klik op “Next” (Volgende) om de zelfevaluatie uit te voeren.

5. Wat zijn de systeemvereisten voor de PE-zelfbeoordeling?

Minimumeisen ExamStudio Web Delivery System

Ondersteunde webbrowsers

 • *Google Chrome versie 100 of hoger op Windows 8.1 of hoger, Mac OS X 10.9 of hoger (Mavericks), Chrome OS, Apple iOS
 • Microsoft Edge op Windows 10
 • Mozilla Firefox versie 100 of hoger op Windows 8.1 of hoger of Mac OS X 10.9 of hoger
 • Safari op Mac OS X 10.10 of hoger (Yosemite)

* Aanbevolen

Hardware

Windows

 • 1,6 GHz (gigahertz)-processor of hoger met x86 of x64 (de 64-bitsmodus ondersteunt alleen Internet Explorer); 512 MB RAM

Mac

 • Intel Core Duo 1.83-GHz (gigahertz)-processor of hoger; 512MB RAM

iPad Air, Android-tabletten (bijv. Samsung Galaxy Tab S4), en Chromebooks

Aanvullende instellingen

 • Schermresolutie: ten minste 1280 x 720
6. Hoe krijg ik toegang tot mijn Persoonlijk professioneel ontwikkelingsplan?

Log hier in bij het dashboard van de PE-zelfevaluatie. (Zie hierboven voor meer informatie over inloggen.)

Klik in het bovenste menu op ‘Past Exams’ (Eerdere examens).

Hier ziet u de PE-zelfevaluatie die u hebt gemaakt en de datum waarop u die gemaakt hebt. Klik op “Scorerapport” om uw Persoonlijk professioneel ontwikkelingsplan te bekijken.

Om uw Persoonlijk professioneel ontwikkelingsplan voor uw eigen administratie op te slaan, kunt u het op papier of als PDF-bestand afdrukken.

7. Met wie kan ik contact opnemen als ik ondersteuning nodig heb?

Neem contact op met de IBLCE-vestiging in uw regio als u vragen heeft.