X


Kako se koristiti IBLCE-ovim mrežnim sustavima (Croatian)

IBLCE’s Online Systems (Croatian)

IBLCE-ov mrežni sustav upravljanja certifikatima sigurna je baza podataka na mreži koju pruža Clarus/Brightlink.

IBLCE-ov mrežni sustav upravljanja certifikatima može se upotrijebiti za sljedeće:

 • traženje identifikacijskog broja, statusa certifikacije i datum isteka mandata IBCLC-a
 • prijavu za ispit za IBCLC-a i uvid u rezultate testa
 • prijavu za recertificiranje s pomoću bodova stečenih stalnim stručnim usavršavanjem (eng. Continuing Education Recognition Points, CERPs)

Stranicu s prijavom u IBLCE-ov sustav upravljanja certifikatima možete naći ovdje. Također možete kliknuti poveznicu “Account Login” (Prijava na račun) u gornjem desnom kutu web stranice Komisije IBCLC.

Za optimalnu upotrebu preporučujemo preglednik Google Chrome na računalu, a ne na mobilnom telefonu.

IBLCE-ov sustav upravljanja certifikatima trenutačno je dostupan na engleskom, njemačkom i španjolskom. Veselimo se da će u budućnosti postati dostupan na svim jezicima kojima se u IBLCE-u koristimo.

Pristup računu

Ako ste IBCLC, polagali ste ispit za IBCLC-a ili ste se prije registrirali, onda već imate račun. Nemojte otvarati novi račun!

Stranicu s prijavom u IBLCE-ov sustav upravljanja certifikatima možete naći ovdje.

1. Kako mogu naći svoje korisničko ime?

Vaše korisničko ime vaša je primarna adresa e-pošte koju ste registrirali u našem sustavu. To je adresa one e-pošte koju ste naveli kad ste se prijavili za ispit za IBCLC-a i na koju primate IBLCE-ove obavijesti.

Ako niste sigurni kojom ste se adresom e-pošte koristili ili ako znate da se adresa e-pošte promijenila od zadnje prijave, javite se IBLCE-vom uredu nadležnom za vašu regiju.

2. Ja sam IBCLC ili sam polagao/polagala ispit za IBCLC-a, ali se nikad nisam prijavio/prijavila u svoj račun. Kako se mogu prijaviti?

Ako još nikad niste pristupili svom računu, trebat ćete ponovo postaviti lozinku pri prvoj prijavi.

Idite u IBLCE-ov mrežni sustav upravljanja certifikatima i kliknite „Reset Password” (Ponovno postavi lozinku).

Zatim unesite svoju primarnu adresu e-pošte i kliknite „Reset Password”(Ponovno postavi lozinku).

Trebali biste dobiti poveznicu za oporavak računa kako biste mogli promijeniti lozinku. Možda će biti potrebno kopirati poveznicu iz e-poruke o oporavku računa i zalijepiti je u preglednik.

Poveznica će vas odvesti do stranice na kojoj možete ponovo postaviti lozinku tako da je dvaput unesete pa kliknete „Change Password and Login” (Promijeni lozinku i prijavi se).

Ako imate poteškoća s pristupom računu, javite se IBLCE-vom uredu nadležnom za vašu lokaciju.

3. Nemam račun. Kako ga mogu stvoriti?

Ako ste IBCLC ili ste se prijavili za IBCLC ispit, imate račun – čak i ako se nikada niste prijavili. Pogledajte gore da biste saznali više o tome kako pristupiti svom računu.

Ako nemate račun, možete ga izraditi tako da odete na stranicu za prijavu ovdje, kliknete na “Create New Profile” i odgovorite na pitanja kako biste dovršili svoj profil.

4. Kako mogu promijeniti adresu e-pošte koja je povezana s mojim IBLCE računom?

Da biste ažurirali svoju adresu e-pošte, prijavite se na IBLCE-ov mrežni sustav upravljanja vjerodajnicama s e-poštom koju ste registrirali na IBLCE-u.

Nakon što se prijavite, vidjet ćete svoju e-mail adresu u gornjem desnom kutu. Kliknite ovo za padajući izbornik. Odaberite “Profile”, a zatim “Update Profile”. Zatim možete promijeniti svoju adresu e-pošte na onu adresu koja je najbolja za primanje IBLCE e-pošte.

Nemojte stvarati novi račun ako ga već imate! Ako trebate poništiti lozinku, možete vidjeti kako to učiniti u gornjim FAQ: ” Ja sam IBCLC ili sam položio IBCLC ispit, ali se nikada nisam prijavio na svoj račun. Kako da se prijavim?”

5. Kako mogu ažurirati svoju poštansku adresu u online sustavu za upravljanje vjerodajnicama?

Započnite prijavom na IBLCE-ov mrežni sustav upravljanja vjerodajnicama s e-poštom koju ste registrirali na IBLCE-u.

Nakon što se prijavite, vidjet ćete svoju e-mail adresu u gornjem desnom kutu. Kliknite ovo za padajući izbornik. Odaberite ‘Profile’.

Zatim možete pregledati svoje podatke za kontakt klikom na ‘Update Profile’ u gornjem lijevom kutu (ispod vaše adrese e-pošte). Zatim možete izvršiti izmjene po potrebi i kliknuti na ‘Save Changes’ (Spremi promjene).

Nemojte stvarati novi račun ako ga već imate! Ako trebate poništiti svoju zaporku, možete vidjeti kako to učiniti u gornjim često postavljanim pitanjima: „Ja sam IBCLC ili sam položio IBCLC ispit, ali se nikada nisam prijavio na svoj račun. Kako da se prijavim?’

Pronalaženje važnih informacija o certifikatu IBCLC-a u vašem računu

Moji certifikati

Nakon što se prijavite u svoj račun, osnovne informacije o certifikatu IBCLC-a možete naći na kartici računa „My Credentials” (Moji certifikati). „My Credentials” nalazi se u lijevom izborniku, kao ovdje na slici.

Nakon što otvorite karticu „My Credentials” (Moji certifikati), možete pronaći sljedeće informacije:

„Credential”„Credential#”„Effective Date”„Expiration Date”„Status”„Valid”„Action”
CertifikatBroj certifikataDatum stupanja na snaguDatum istekaStatusValjanostDjelovanje
IBCLCTo je vaš broj IBCLC-a (prije je to bio L-broj)Datum prve certifikacije*    Datum isteka vašeg certifikata IBCLC-aAko ste trenutačno certificirani, pisat će „Certified” (Certificiran)Ako ste trenutačno certificirani, tu će biti zelena oznaka 

Provjera statusa prijave

1. Kako mogu provjeriti status svoje prijave za ispit?

Status svoje prijave možete vidjeti prijavom na svoj račun preko IBLCE-ovog mrežnog sustava upravljanja vjerodajnicama

Ako vaša prijava nije potvrđena, vidjet ćete obavijest s dodatnim informacijama na svojoj početnoj stranici. Pričekajte e-poštu od osoblja. Možda budu potrebne dodatne informacije ili dokumentacija. 

Ako ne vidite obavijest prilikom prijave, možete provjeriti status svoje prijave klikom na „My Exam Applications“ („Moje ispitne prijave“) na bočnoj traci (prikazano ovdje). 

Ako je status vaše prijave „pending results“ („čekaju se rezultati“) ili „confirmed“ („potvrđen“), u tom trenutku više ne morate ništa učiniti. Poslat ćemo vam e-poruku s autorizacijom ispita kada budete mogli zakazati termin za pregled.

2. Kako mogu provjeriti status svoje prijave za recertifikaciju putem CERP-a?

Status svoje prijave možete vidjeti prijavom na svoj račun preko IBLCE-ovog mrežnog sustava upravljanja vjerodajnicama

Nakon što se prijavite, vidjet ćete izbornik prikazan ovdje. Idite na “My Credentials” (Moje vjerodajnice), gdje možete provjeriti je li vaša prijava potpuna provjerom datuma isteka na vašoj certifikaciji.

Ako je vaša prijava prihvaćena, vaš će datum isteka pomaknuti pet godina. Ako je prijava potpuna, u ovom trenutku nemate više što učiniti.

Ako se datum isteka nije promijenio, pričekajte e-poruku od osoblja. Mogu biti potrebne dodatne informacije ili dokumentacija.

3. Kako mogu vidjeti svoj status ponovne prijave prema CERP-u?

Status svoje prijave možete vidjeti prijavom na svoj račun putem IBLCE sustava za upravljanje vjerodajnicama na mreži.
Ako vaša prijava nije potvrđena, vidjet ćete obavijest s dodatnim informacijama na svojoj početnoj stranici. Pričekajte e-poštu od osoblja. Mogu biti potrebne dodatne informacije ili dokumentacija.

Ako je poruka na vašem računu “Vaša prijava za ponovnu aktivaciju unaprijed je odobrena”, tada više ništa ne možete učiniti u ovom trenutku. Za kandidate koji su 2023. podnijeli zahtjev za vraćanje na CERP-ove, vaša vjerodajnica za IBCLC stupit će na snagu 1. siječnja 2024.

4. Kako mogu vidjeti/ispisati potvrdu o plaćanju?

Svojoj potvrdi o plaćanju možete pristupiti prijavom na svoj račun preko IBLCE-ovog mrežnog sustava upravljanja vjerodajnicama

Nakon što se prijavite, idite na „My Purchases“ („Moje kupnje“). Pronađite uplatu za koju želite vidjeti potvrdu i kliknite „View“ („Prikaži“) pokraj te uplate. S tog zaslona možete i ispisati kopiju.

Prikaz vaših rezultata ispita za IBCLC-a

1. Kako mogu vidjeti rezultate svog ispita za IBCLC-a?

Nakon što se prijavite u svoj račun, idite na „Exam Results” (Rezultati ispita).

Svoje ćete rezultate pronaći na stranici „Exam Results” (Rezultati ispita). Tamo će pisati jedno od sljedećeg:

 • „Result: Pass” (Rezultat: prolaz)
 • Ili „Result: Fail” (Rezultat: pad).

Ako ste prošli, moći ćete vidjeti i informacije o svom certifikatu IBCLC-a na stranici „My Credentials” (Moji certifikati). Više o tome nalazi se ovdje.

2. Kako mogu doći do izvješća o bodovima?

Nakon što se prijavite u svoj račun, idite na „Score Reports” (Izvješća o bodovima).

Na stranici „Score Reports” možete kliknuti na odgovarajuću ispitnu administraciju kako biste vidjeli svoj puni rezultat.

Kako bi vam se pomoglo u pregledavanju izvješća o bodovima na engleskom, ovdje možete pronaći prazan predložak izvješća o bodovima na svom jeziku:

Ako ste prošli, moći ćete vidjeti i informacije o svom certifikatu IBCLC-a na stranici „My Credentials” (Moji certifikati). Više o tome nalazi se ovdje.

Polaganje testa za samoprocjenu kontinuiranog obrazovanja za IBCLC-ove

Samoprocjena kontinuiranog obrazovanja trenutačno je na mreži dostupna IBCLC-ovima koji se moraju recertificirati 2023. pomoću upravljačke ploče samoprocjene kontinuiranog obrazovanja. IBCLC-ovi koji se trebaju recertificirati 2024. – 2026. imat će pristup do kraja ožujka 2023. Ako ste IBCLC, račun će biti kreiran za vas kada steknete pravo na samoprocjenu kontinuiranog obrazovanja. Ovdje saznajte više o recertifikaciji.

Ako mislite da biste trebali imati račun i niste sigurni kako mu pristupiti, javite se na iblce@iblce.org.

1. Hoću li dobiti ovlaštenje za pristupanje testu za samoprocjenu kontinuiranog obrazovanja?

Dobit ćete e-poruku kojom se potvrđuje da ispunjavate uvjete za pristup testu za samoprocjenu kontinuiranog obrazovanja kada se prijavite za test za samoprocjenu kontinuiranog obrazovanja. Ne trebate tu e-poruku da biste pristupili testu. Testu možete pristupiti u bilo kojem trenutku nakon registracije.

2. Kako da se prijavim u upravljačku ploču samoprocjene kontinuiranog obrazovanja?

Dobit ćete e-poruku s podacima za prijavu u upravljačku ploču samoprocjene kontinuiranog obrazovanja. U toj e-poruci bit će poveznica za ponovno postavljanje vaše lozinke kako biste pristupili računu.

Kad postavite račun, ovdje se možete prijaviti.

Ta e-poruka bit će poslana na e-adresu navedenu u IBLCE-ovoj evidenciji. Ako niste sigurni koju ste e-adresu naveli ili ako ste je promijenili, javite se IBLCE-ovom uredu nadležnom za vašu lokaciju.

3. Kako da ponovno postavim lozinku za pristup upravljačkoj ploči samoprocjene kontinuiranog obrazovanja?

Otvorite upravljačku ploču samoprocjene kontinuiranog obrazovanja i kliknite “Forgot your password?“ (Zaboravili ste lozinku?). Zatim unesite e-adresu koja se nalazi u IBLCE-ovoj evidenciji i kliknite „Reset“ (Postavi ponovo). Ubrzo biste trebali dobiti e-poruku s poveznicom za ponovno postavljanje lozinke.

4. Kako da pristupim testu za samoprocjenu kontinuiranog obrazovanja?

Ovdje se prijavite u upravljačku ploču samoprocjene kontinuiranog obrazovanja. (više informacija o prijavi prethodno je navedeno)

Nakon što ste prijavljeni, po želji možete promijeniti jezik web stranice u gornjem desnom kutu.

Pritisnite „Assessment“ (Procjena) da pronađete CE samoprocjenu. Ako trebate pristupiti CE samoocjenjivanju na drugom jeziku, obratite se IBLCE regiji koja vam služi.

Nemojte dovršiti preostale korake dok ne budete spremni pristupiti dvosatnom testu za samoprocjenu kontinuiranog obrazovanja. Možete se opet prijaviti i nastaviti u bilo kojem trenutku.

Pritisnite „Launch“ (Pokreni) kada budete spremni.

Upravo ste pokrenuli test za samoprocjenu kontinuiranog obrazovanja! Imate dva sata da ga dovršite. Pročitajte upute i kliknite „Next“ (dalje) da biste ga dovršili.

5. Koji su sistemski preduvjeti potrebni za pristupanje samoprocjeni kontinuiranog obrazovanja?

Minimalni uvjeti za sustav za mrežnu dostavu ExamStudio

Podržani internetski preglednici

 • *Google Chrome inačica 100 ili novija na OS-u Windows 8.1 ili novijem, Mac OS X 10.9 ili novijem (Mavericks), Chrome OS-u, Apple iOS-u
 • Microsoft Edge na OS-u Windows 10
 • Mozilla Firefox inačica 100 ili novija na OS-u Windows 8.1 ili novijem i Mac OS X 10.9 ili novijem
 • Safari na Mac OS X 10.10 ili novijem (Yosemite)

* preporučeno

Hardver

Windows

 • x86 ili x64 (podrška za 64-bitni način rada samo za Internet Explorer) 1.6-GHz (gigaherca) ili jači procesor; 512MB RAM-a

Mac

 • Intel Core Duo 1.83-GHz (gigaherca) ili jači procesor; 512MB RAM-a

iPad Air, Android Tableti (npr. Samsung Galaxy Tab S4) i Chromebookovi

Dodatne postavke

 • Razlučivost zaslona: minimalno 1280 x 720
6. Kako pristupam svom personaliziranom planu profesionalnog razvoja?

Ovdje se prijavite u upravljačku ploču samoprocjene kontinuiranog obrazovanja. (Više informacija o prijavi prethodno je navedeno.)

Kliknite „Past Exams“ (prošli ispiti) na gornjem izborniku.

Ovdje biste trebali vidjeti test za samoprocjenu kontinuiranog obrazovanja koji ste dovršili, kao i datum dovršenja. Kliknite „Score Report“ (izvješće o rezultatu) da vidite svoj personalizirani plan profesionalnog razvoja.

Da biste spremili personalizirani plan profesionalnog razvoja u svoju evidenciju, možete ga ispisati ili ga spremiti u PDF formatu.

7. Komu da se javim ako mi treba pomoć?

Ako imate pitanja, javite se IBLCE-ovom uredu nadležnom za vašu lokaciju.