X


Informacije o ispitnom centru

Test Centre Information (Croatian)

Razmišljate li ili planirate polagati IBCLC certifikacijski ispit u ispitnom centru? IBLCE je prikupio neke informacije i izradio popise za provjeru kako bi vam pomogao da se pripremite prije zakazivanja termina, kao i prije dana pregleda.

Imajte na umu da IBLCE i dalje zahtijeva nošenje maski od ispitanika tijekom polaganja IBCLC ispita u centrima za testiranje. Mogu postojati dodatni zahtjevi ispitnog centra, pa se ispitanicima snažno preporučuje da redovito pregledavaju Pravila Prometric centra za testiranje za najažurnije informacije o bolesti COVID-19.

Savjetujemo vam da pročitate IBLCE-ove i Prometricove (IBLCE-ov pružatelj usluge ispita treće strane) informacije o pristupanju ispitu za IBCLC-a u ispitnom centru. Tijekom ovog dinamičnog vremena, procedure testiranja koje se primjenjuju u Prometric ispitnim centrima podložne su promjenama. Provjerite Prometricovu web stranicu i IBLCE Ispitni resursni centar redovito za najažurnije informacije o testiranju u 2023.

Napomena: Poveznice do mrežne stranice Prometrica, IBLCE-ovog pružatelja usluge ispita treće strane, vode do stranice na engleskom jeziku, ali stranice možete pronaći na svim IBLCE-ovim jezicima.

Na računalu: kliknite plavi gumb na kojemu piše „English“ u gornjem desnom kutu da biste odabrali svoj jezik.

Na mobilnom telefonu: kliknite narančasti krug s tri vodoravne crte da biste pronašli izbornik. Pomičite se prema dolje da biste pronašli plavi gumb na kojemu piše „English“ da biste odabrali svoj jezik.

Imajte na umu da ako tražite stanku za dojenje / hranjenje djeteta na prsima, IBLCE usko surađuje s pružateljem usluge ispita kako bi osigurao privatnu lokaciju za dojenje / hranjenje djeteta na prsima ili izdajanje mlijeka u ispitnom centru. Ta privatna lokacija može biti privatna prostorija ili prijenosni separe. Prodavač testiranja i IBLCE će raditi s vama kako bi locirali centar za testiranje koji je najbliži vašem domu i koji može ponuditi smještaj za dojenje/dojenje. Nakon što zakažete pregled za pauzu za dojenje, primit ćete dvije e-poruke od Prometrica. Prva je potvrda vašeg dogovora. Drugi uključuje važne informacije o vašoj pauzi za dojenje. Molimo vas da pažljivo pročitate oboje.

Više informacija o pristupanju ispitu u ispitnom centru možete pronaći na IBLCE-ovoj stranici s često postavljanim pitanjima o bolesti COVID-19.

Imajte na umu da IBLCE objavljuje te podatke na svojoj mrežnoj stranici i povremeno ih ažurira. Budući da je ovo vrlo dinamična situacija i da Prometric kontinuirano ažurira svoju mrežnu stranicu, potičemo vas da redovno pregledavate te informacije i Prometricovu mrežnu stranicu.

Kako biste olakšali iskustvo testiranja, trebali biste pažljivo pročitati ove informacije.

Možete kliknuti bilo koju stavku na popisu da biste saznali više ili se pomaknite prema dolje da biste u cijelosti vidjeli detaljne kontrolne popise.


Kontrolni popis za ispitni centar prije dana provedbe ispita

 

Pregledajte mogućnosti za IBLCE-ov ispit i obavijest o danu provedbe ispita

Prije nego što zakažete termin ispita za IBCLC-a, provjerite opcije za pristupanje ispitu u IBLCE-ovom Ispitni resursni centar.

Ovdje u cijelosti pročitajte IBLCE-ovu obavijest o danu provedbe ispita.

 

☐ Zakažite ispitni termin

Nakon što od IBLCE-a primite e-poruku s odobrenjem za pristupanje ispitu, zakažite  ispitni termin s Prometricom. Trebat će vam broj odobrenja (naveden u e-poruci s odobrenjem) dok zakazujete termin.

 • Ako u vašoj e-poruci s odobrenjem za pristupanje ispitu piše da možete zakazati ispitni termin na Prometricovoj mrežnoj stranici, tada vam preporučujemo da to i učinite jer se na javljanje operatera Prometricove službe za korisnike čeka duže nego obično.   
 • Prometric nastavlja slijediti smjernice lokalnih vlasti, što može rezultirati manjim kapacitetom i manjim brojem dostupnih termina u nekim ispitnim centrima. Program je za certifikaciju IBCLC-a neophodan pa ćete imati pristup svim otvorenim ispitnim centrima. Potičemo vas da nastavite pokušavati zakazati svoj termin kada dodatni termini budu dostupni.  

 

☐ Provjerite svoje identifikacijske dokumente

Pobrinite se za to da pri ruci imate dva identifikacijska dokumenta. 

 • Primarni identifikacijski dokument mora biti valjani i važeći dokument koji je izdalo državno tijelo te sadržavati vaše ime, aktualnu fotografiju i potpis.*
 • Sekundarni identifikacijski dokument mora sadržavati vaše ime i potpis ili ime i aktualnu fotografiju. 

*Ako vaš primarni identifikacijski dokument koji je izdala državna vlast sadrži vašu fotografiju, ali ne i vaš potpis, vaš drugi oblik identifikacije (npr. iskaznica zaposlenika ili kreditna kartica) mora sadržavati vaš potpis kao dodatak vašem identifikacijskom dokumentu koji je izdala državna vlast.

Imena na svim identifikacijskim dokumentima moraju se poklapati i moraju odgovarati imenu koje se nalazi u IBLCE-ovoj evidenciji na dan vašeg termina. Promjene imena mogu se izvršiti kod osoblja programa IBCLC do objavljenog roka.

 

Pročitajte o pravilima i praksi vezanim uz bolest COVID-19

Pročitajte informacije na Prometricovoj web stranici o trenutačnim procesima za COVID-19 koji se slijede u centru za testiranje. Prometric provjerava preporuke Centara za kontrolu bolesti (SAD) i Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) te ažurira na temelju trenutačnih lokalnih propisa. 

 

☐ Pripremite masku / pokrivalo za lice

Imajte na umu da IBLCE i dalje zahtijeva nošenje maski od ispitanika tijekom polaganja IBCLC ispita u centrima za testiranje. Pobrinite se da nosite masku ili pokrivalo za lice u ispitnom centru. (Maske s nosivom tehnologijom su zabranjene.) Ako imate zakazanu pauzu radi dojenja / hranjenja djeteta na prsima, pobrinite se za to i da osoba koja će dovesti dijete sa sobom ponese masku ili pokrivalo za lice. Prometric je obavijestio IBLCE da vaše dijete koje doji neće morati nositi masku ili pokrivalo za lice. Imajte na umu da u ispitnom centru možete nositi i rukavice. 

Ovdje možete pronaći najnovija ažuriranja pravila Prometric Test Centera.

 

Pregledajte smjernice za ulazak u ispitni centar

Da biste osigurali svoju sigurnost i sigurnost ostalih ispitanika i osoblja ispitnog centra, suglasni ste da vam neće biti dopušteno pristupiti ispitu i da nećete pokušati pristupiti zakazanom ispitu za IBCLC-a u ugovorenom ispitnom centru:

 • Ako ste imali bilo koji simptom bolesti COVID-19 ili gripe ili simptom sličan prehladi tijekom 10 dana prije zakazanog termina ispita, plus 3 dana nakon prestanka simptoma.
 • Ako je vaš rezultat testiranja na COVID-19 bio pozitivan tijekom 10 dana prije zakazanog termina ispita, plus 3 dana nakon prestanka simptoma.
 • Ako ste bili izloženi nekome kome je dijagnosticirana bolest COVID-19 tijekom 10 dana prije zakazanog termina ispita.
 • Ako ste se vratili s putovanja u područje s velikim brojem zaraženih tijekom posljednjih 10 dana.*

* Ako planirate putovati u drugu saveznu državu, pokrajinu ili državu kako biste polagali ispit, imajte na umu da biste trebali provjeriti postoje li upute za putovanje koje su izdala odgovarajuća državna tijela prije početka vašeg putovanja. U nekim slučajevima propisima se zahtijeva obavezna karantena ovisno o tome odakle ste putovali. Odgovornost je svakog pojedinca pridržavati se ograničenja putovanja i karantene koja se na njih odnose s obzirom na njihove pojedinačne okolnosti. Ispitni centri zadržavaju pravo odbiti svakog kandidata koji ne poštuje lokalne propise.

Imajte na umu da Prometric prema potrebi ažurira prethodno navedene izjave, stoga redovito provjeravajte mrežnu stranicu Prometrica i trenutni procesi vezani uz COVID-19 prije svog termina ispita, a naročito nekoliko dana prije i na sam dan vašeg termina ispita. Također možete vidjeti informacije koje je Svjetska zdravstvena organizacija objavila o putovanjima u inozemstvo u vezi s bolesti COVID-19.   


Kontrolni popis za ispitni centar na dan provedbe ispita

 

☐ Ponesite svoje identifikacijske dokumente

Ponesite svoja dva identifikacijska dokumenta na kojima je ime koje se nalazi i u IBLCE-ovoj evidenciji.

 

☐ Ponesite svoju masku / pokrivalo za lice

Imajte na umu da IBLCE i dalje zahtijeva nošenje maski od ispitanika tijekom polaganja IBCLC ispita u centrima za testiranje.

Ovdje možete pronaći najnovija ažuriranja pravila Prometric Test Centera.

 

☐ Dođite ranije

Dođite u ispitni centar najmanje 30 minuta prije zakazanog ispitnog termina kako bi se mogli provesti sigurnosni postupci (provjera osobne iskaznice itd.) i kako biste pronašli  mjesto gdje ćete sjediti. 

 

☐ Upoznajte se s COVID-19 i smjernicama Centra za testiranje

Pročitajte web stranicu tvrtke Prometric o COVID-19 procesima koji se slijede u centru za testiranje za taj dan. Prema politikama IBLCE-a ne traži se da se tijekom ispita uzimaju vaši biometrijski podaci (otisci prstiju) zbog privatnosti. Međutim, da bi zaštitio integritet vašeg certifikata, pružatelj usluge ispita, slično kao u zračnoj luci, koristi se skeniranjem detektorom metala i pregledom ručnim detektorom kao dodatnom mjerom sigurnosti. Zbog postupaka u vezi s bolesti COVID-19 u vašem ispitnom centru možda se taj dan kandidati neće pregledavati ručnim detektorom.   

 

☐ Pristupite ispitu za IBCLC-a!

IBCLC je profesionalna vjerodajnica, a sigurnost ispita važna je za integritet vjerodajnice. Rad IBCLC-a utječe na zdravlje dojenčadi i roditelja te je provjera njihovog znanja od velike važnosti. Pažljivo pročitajte pravila za provođenje IBCLC ispita:

 • Vizualni pregled će se provesti prije nego što započnete pregled kao dio sigurnosnog protokola.
 • IBLCE preporučuje da se u ispitni centar ne unose nikakvi osobni predmeti. Ako to učinite, morat ćete pohraniti sve osobne stvari na mjesto koje odredi administrator ispitnog centra. To može uključivati vaš sat i nakit. Mobilni telefoni ili drugi elektronički uređaji koji se donose na mjesto moraju biti ISKLJUČENI i ne smiju se uopće uključivati tijekom cijelog trajanja ispita, uključujući i stanke. Administrator ispitnog centra nije odgovoran za osobnu imovinu kandidata.
 • Kandidati za koje se utvrdi da posjeduju elektroničke uređaje bilo koje vrste, telefone ili vodiče za učenje tijekom ispita ili tijekom pauza bit će odmah otpušteni i njihov ispit neće biti bodovan.
 • Samo prethodno odobrena pomagala za udobnost ili unaprijed odobrena medicinska pomagala/ uređaji smiju ući u prostoriju za testiranje.
 • Kandidati koji ranije završe ispit mogu napustiti ispitno mjesto. Administrator ispitnog centra dat će posebne upute o napuštanju ispitnog prostora.
 • Pitanja koja se tiču sadržaja ispita nisu dopuštena. Administratori ispitnog centra ne smiju davati tumačenja ili pojašnjenja ispitnih pitanja i/ili definirati riječi.
 • Tijekom ispita nije dopušteno razgovarati ili na bilo koji način komunicirati s drugim ispitnim kandidatom.
 • Varanje se neće tolerirati i ako se utvrdi da vara, to će rezultirati poništenjem rezultata kandidata ili opozivom njezine/njegove certifikacije u skladu s politikama i procedurama IBLCE-a i/ili pravnim postupkom protiv kandidata, uključujući kazneni progon.
 • Kandidati ne smiju napuštati ispitni centar tijekom administracije ispita ili pauze; napuštanje ispitnog centra rezultirat će trenutačnim isključenjem s ispita.
 • Pisane bilješke, objavljeni materijali i druga pomagala pri testiranju strogo su zabranjeni tijekom ispita i tijekom zakazane pauze.
 • Od vas će se tražiti da prihvatite sve propise o testiranju dobavljača testiranja prije pregleda. Nepoštivanje ovih propisa može dovesti do odbacivanja vašeg ispita.

Ažurirano 5. svibnja 2023

← Ispitni resursni centar