X


Az vizsgálati lehetőségei és a vizsgálati napi értesítés (Exam Day Notice – Hungarian)

Az vizsgázási lehetőségekkel és vizsganappal kapcsolatos közleménye

Az IBLCE olyan szabályzatokat dolgozott ki mind az először vizsgára jelentkezőknek, mind pedig azoknak az IBCLC-knek, aki vizsgázással kívánnak újraminősítést szerezni, amelyek lehetővé teszik, hogy saját személyes helyzete alapján Ön a saját és családja szempontjából a lehető legjobb döntéseket hozhassa meg.

A 2024-es vizsgarendezések esetében, mind az IBCLC-k, mind a kezdeti jelöltek számos választási lehetőség közül választhatnak, többek között:

  • Live Remote Proctoring (csak angol nyelven érhető. További információk itt találhatók, ha az Ön számára az angol nyelvű vizsgázás szóba jövő lehetőség),
  • Vizsgázásra egy vizsgaközpontban,
  • Díjfizetésének a következő évre halasztása dokumentált rendkívüli körülmények miatt, ill
  • Vizsgadíjak részleges pénzügyi visszatérítése.

Live Remote Protoringra (LRP) 2024-ben

A 2024. áprilisi és szeptemberi IBCLC vizsga adminisztrációja is elérhető lesz az angol nyelvű Live Remote Proctoring segítségével.

Hogyan tehetem le az IBCLC vizsgát 2024-ban?

Vizsgázás angol nyelven
🡻

1. lehetőség: Élő, távoli vizsgafelügyelet az otthonában

Angol nyelven csak tehetnek vizsgát azok, akiknek számítógépei megfelelnek a műszaki követelményeknek.

2. lehetőség: Vizsgázás egy vizsgaközpontban*

Vizsgázás angoltól eltérő nyelveken
🡻

Vizsgázás egy vizsgaközpontban*

Az összes jelentkezőnek szóló megjegyzés: A vizsgát egy évvel elhalaszthatja, ha nem tudja igénybe venni az élő, távoli vizsgafelügyelet lehetőségét, ÉS az alábbiak egyike fennáll:

  • A COVID-19 miatt nem szeretne vizsgaközpontba menni.
  • Az Ön környékén működő vizsgaközpontok a helyi önkormányzat rendelete miatt zárva tartanak.

*Egyes helyszínek ideiglenesen lehetnek kialakítva.

2022. december 6

Felhívjuk figyelmét, hogy az LRP megköveteli, hogy a jelöltek teljesítsék a minimális technológiai követelményeket, és képesek legyenek magánterületen tesztelni. Az LRP-t fontolgató pályázóknak itt kell áttekinteniük a meglévő követelményeket (angol nyelven).

Az LRP használatát a 2024-es IBCLC vizsgakezelésekhez engedélyezték. Az LRP 2025-es és későbbi alkalmával történő IBCLC-vizsgálatokra történő további felhasználása további felülvizsgálat tárgyát képezi.

 

Pénzügyi lehetőségek a vizsgajelentkezés visszavonására/törlésére a 2024. vizsgán

Az Ön számára rendelkezésére álló pénzügyi lehetőségek tekintetében az alábbi táblázat tartalmazza a döntési lehetőségeket, beleértve a vonatkozó időpontokat is:

KicsodaMitAmikor
ÖSSZES vizsgázót jóváhagytak a 2024. április vagy 2024. szeptemberi vizsgáraRészleges visszatérítés

(a fizetett díj 50%-a)
április jelöltek: 2024. március 15-ig nyújtsák be kérelmét az IBLCE-hez.

szeptemberi jelentkezők: 2024. augusztus 9-ig nyújtsák be kérelmét az IBLCE-hez.

A részleges visszatérítéssel járó elálláshoz semmilyen okmány nem szükséges.
KEZDETI JELÖLTEK:
Azok a pályázók, akik még nem IBCLC-sek, és jóváhagyták a 2024. április vagy 2024. szeptemberi vizsgára
A díjak halasztása a következő két vizsga valamelyikére*

*A vizsgázóknak abban az évben kell jelentkezniük, és meg kell felelniük a tanúsítási követelményeknek, amikor letették a vizsgát.
A kérelmet dokumentált rendkívüli körülményekkel** a vizsgaidőpont előtt vagy a vizsgaidőszakot követő 30 napon belül nyújtsa be.
VIZSGÁVAL IGAZÍTÓ JELÖLTEK:
Azok a vizsgázók, akik vizsgával újraminősítenek, és a 2024. április vagy a 2024. szeptemberi vizsgára jóváhagyták
Halassza el a díjakat a következő két vizsga* valamelyikére, és egy évvel 2025. december 31-ig meghosszabbítja a minősítést.

*A vizsgázóknak abban az évben kell jelentkezniük, és meg kell felelniük az újraminősítési követelményeknek, amikor letették a vizsgát.
Nyújtsa be kérelmét dokumentált rendkívüli körülmények** és 15 L-CERP-vel a vizsga dátuma előtt vagy a vizsgaidőszakot követő 30 napon belül.

Ha egy 2025-es vizsga elhalasztását szeretné kérni, vegye fel a kapcsolatot az IBLCE-vel, amely Önt kiszolgálja.

**Rendkívüli körülményeknek minősülnek a COVID-19-hez kapcsolódó problémák, mint például a jelentkező és/vagy élettársa/házastársa munkahelyének elvesztése, a jelentkező vagy közvetlen családtagja COVID-19-cel kapcsolatos egészségügyi problémája, és/vagy a COVID-19 miatt közterületen való tartózkodással kapcsolatos aggályok.

Az említett lehetőségekkel kapcsolatos további részletekért látogasson meg nyelvi oldalát, mivel az információkat és tájékoztatást ott tesszük közzé, amint azok rendelkezésre állnak.

Tekintse át a Vizsganappal kapcsolatos közleményt itt.

Ezenkívül minden IBCLC-vizsgázónak az IBCLC vizsga előtt el kell olvasnia és el kell fogadnia a titoktartási szerződést és az IBCLC vizsga általános felhasználási feltételeit:

Az IBCLC® vizsga bizalmas, és azt a jog védi. Azt Ön, mint vizsgázó részére kizárólag Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadói (International Board Certified Lactation Consultant®) minősítés megszerzésének céljából bocsátjuk rendelkezésére. A vizsga ideje alatt tilos másik vizsgázóval beszélnie vagy kommunikálnia; ha megteszi, az csalásnak minősül. Az IBLCE kifejezett, előzetes írásbeli engedélye nélkül Ön ezt a vizsgát nem teheti közzé, nem hozhatja nyilvánosságra és nem sokszorosíthatja illetve továbbíthatja sem egészben, sem részben, bármely formában vagy eszközzel, szóban, írásban, elektronikus vagy mechanikus formában. A vizsga elemeinek (többek között a kérdések, válaszok és/vagy képek) vizsga közbeni vagy utáni megvitatása kifejezetten tilos.Ön, mint vizsgázó, azt is tanúsítja, hogy nincs előzetes ismerete arról, hogy milyen kérdéseket, válaszokat, és képeket tartalmaz az IBCLC vizsga.

A vizsgaközpont a vizsga alatt audio- és videofelvételt is rögzíthet a vizsgahelyiségben.

Frissítve 2023. december 6-án

← Vissza a Vizsgaforrásközpont